Hallitus

Hallitus

Tiina Lehtineva, puheenjohtaja
Heli Kataja, varapuheenjohtaja

jäsenet
Maria Manner
Heli Kataja
Anne Syrjälä
Jussi Matilainen
Pentti Syrjälä
Elina Polvi

varajäsenet
Liisa Härkönen
Sanna-Leena Knuuttila
Henry Aho

 

Hallituksen jäsenten esittäytymisiä

Paavo Kuoppa-aho
s. 1944
Olen syntynyt Lapualla. Lapsuuteni seikkailin Lehtimäellä. Perheemme asui pienessä punaisessa kolmen huoneen hirsimökissä Ähtärinjärven rannalla. Heti kuusitoista vuotta täytettyäni lähdin omiin leipiini.
Talvet luin Keski-Suomen kansanopistossa ja kansankorkeakoulussa, kesät ahersin uittotöissä. Siirryin Raaheen opiskelemaan. Kesätyöt löytyivät Rautaruukin rakennustyömaalta, jossa toimin ruiskumaalarina. Valmistuin opettajaksi keväällä 1968. Opetus- ja koulunjohtotöitä tein aluksi Lapualla ja sittemmin Lehtimäen kouluilla.
Rakensin Suokonmäen juurelle omakotitalon. Kirjastonhoitajavaimoni kanssa minulla on kolme lasta, jotka ovat jo aikuisia ja elävät omilla tahoillaan.
Päästyäni vuonna 2004 eläkkeelle aloin harrastaa kirjoittamista aikaisempaa aktiivisemmin. Menin Maaseudun Sivistysliiton toimintaan mukaan, samoin Pohjanmaan Kirjailijoiden. Jokavuotiset yhteiset palaverit ja koulutustilaisuudet ovat olleet antoisia. Kirjoittavista ihmisistä olen saanut hyviä ystäviä.

TUOTANTOA
Artikkeleita seuraaviin kirjoihin:
Jouko Kari ja Pentti Kurunmäki: Lehtimäki kotiseutuni, 1992
E-P:n Maakuntaliitto: Eteläpohjalaisia elämänkertoja III, 1994
Pohjanmaan Kirjailijat: Routakukkia, 2009
Maaseudun Sivistysliitto: Punainen hame ja muita Elämänkaari -tarinoita, 2009

Maire Loppi
murrekirijaalija Ilmajoen Koskenkorvalta.
Murteella kirijoottaminen on vähä niinku sormilla puhumista.
Runoolua oon harrastanu jo kymmeniä vuosia, ja ku niitä kokoontuu riittävästi niin sitte ihimiset yllytti mua tekemähän kirijan.
Ensimmääseksi tuli kirija nimeltänsä ”Silimieni takaa”, runokokoelma  vuonna 2007. Seuraavana vuonna piti teherä toinen runokirija ”Syrämmeni syrijältä”.
Innostuun sitte tarinaanki kirijoottamisesta ku mukuloota kiinnosti tietää entisestä elämästä. Tein 50-ja 60-lukujen elämästä, omista lapsuus- ja nuoruusaijoosta tarinat ja runoja höysteeksi, se ilimestyy vuonna 2010 ja sai nimen ”Henkemästyksis elämästä”.
Sain Etelä-Pohjanmaan kulttuuriapurahan murteella kirijootettavahan vanhojen aikojen asioosta kertovahan kirijahan sekä äänikirijahan. Kirija ”Peilistä näköö kauas” oliki sitte valamis 2011 ja siitä omalla äänellä luettu äänikirija alakuvuoresta 2012. Levyn nimi on sama ku kirijanki.
Lisäksi kirijoottelen Ilmajoki-lehtehen silloontällöön juttuja nimellä ”Päläkähröksiä”
Murteella kirijoottaminen on mulle sitä ominta, ”Sanoo niinku ajattelooki”on mun mottoni !

Heleena Lönnroth
Kirjoja on ilmestynyt 23, joista 19 dekkareita, toinen sarja on naisten lukuromaaneja, joissa rakkaudestakin puhutaan sekä pari näytelmää. Olen myös osallistunut erilaisiin antologioiin, essee- ja artikkelikokoelmiin.
1992 toimittuani 20 vuotta kirjailijana julkaisin ensimmäisestä dekkarista ”Noitapussista kurkistaa kuolema” näköispainoksen ja samana vuonna ilmestyi myöd dekkari ”Silmä silmästä” (ei siis Piina).
Muutettuani takaisin isieni maille lokakuussa 2015 ilmestyi Härmä-dekkari ”Puukolla vai puntarilla”, johon tulee jatkoa 2016 ”Ne tapetaan jostei tykätä”.

Jussi Matilainen
Miksi kuulun Pohjanmaan Kirjailijoihin?
Jätin jäsenhakemukseni Pohjanmaan Kirjailijoihin keväällä 2001 pian sen jälkeen, kun eräällä kurssilla kohtasin silloisen puheenjohtajan, Jyrki Tuularin, ja uskaltauduin häneltä tiedustelemaan, miten pitäisi menetellä, jos tahtoisi jäseneksi. Sitä ennen olin kirjoittanut paljon omatoimisesti ja onnistunut värväämään pikkuveljeni hovikriitikoksi. Alkoi kustantamoistakin tulla sensorttisia merkkejä, että ennen pitkää voisi jotakin mennä läpikin. Mutten tuntenut kirjoittamisesta juuri mitään tietäväni – ja siinä vaiheessa hakeuduin ahmimaan oppeja monesta paikasta. Siinä siis alkuperäinen syy liittyä.
Vuosien varrella koulutuksellinen tarpeeni on jonkin verran supistunut. Nykyisin – mitään muuta merkitystä väheksymättä – PoKi on minulle ennen muuta paikka tavata samanhenkisiä kirjoittavaisia ihmisiä joitakin kertoja vuodessa. Monia ikimuistettavia eri tavoin rikkaita hetkiä on painunut muistin sopukoihin PoKi:n riennoista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s